Как се приготвя тутманик?

Един много вкусен Тутманик от старите и вкусни рецепти на баба, който се приготвя бързо и лесно. 

Това е вкусен и прекрасно ухаещ Тутманик. Много лесен за приготвяне.
Ето рецептата:










1 пакет брашно
100 грама краве масло
1 чаена чаша прясно мляко
350 грама сирене
3 яйца (оставете единия жълтък за намазване)
1 чаена лъжица сода бикарбонат
1 пакетче суха мая
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
Разтворете маята в малко хладка вода. След това добавете захарта и изчакайте да бухне леко. След това добавете в посочения ред: содата, солта, прясното мляко, яйцата и брашното. Количеството на брашното обикновено е между 500 и 700 грама ц- по преценка. Трябва да направите средно меко тесто. Следващото нещо е да разделите вече омесеното тесто на 3 равни части. Оформете ги като топчета и ги разточете в кръгла форма. Така  оформихме нашите кори. Всяка от тях намажете обилно с разтопеното масло и поръсете със натрошеното сирене. Всяка кора завийте на руло.  Вземете една тава с подходяща големина и намажете нейното дъно с олио.  Нарежете тестените рула на филийки с дебелина 2-3 сантиметра. За по-лесно нарязване използвайте много остър нож. Сега трябва да поставите нарязаните филийки в тавата, като ги нареждате вертикално. Внимавайте да не изпада сиренето.


Вкусен Тутманик по лесните рецепти на баба!
Оставете повече място между отделните парченца, защото при втасването те ще увеличат своя обем. След това намажете  с отделения и вече разбит жълтък. Оставете Тутманика, покрит с кърпа или найлоново фолио да втасва около 20 минути на топло, но не и горещо. Загрейте фурната на 200 градуса и печете около половин час. Има два начина за да омекотите коричката на Тутманика. Единият е като го наръсите с малко рядък айран.  5 – 10 минути преди  изваждането му от фурната. Вторият вариант е, след като вече сте извадили тавата от фурната да го напръскате с малко вода. И в двата варианта току -що изваденият от фурната Тутманик се завива с кърпа и се оставя да постои така известно време.

Добър апетит!
http://www.topactualno.com/




Какво е прахът за всички жени?


Бърши прах само, когато се налага!

Какво е прахът за всички жени?

Вярно е, че няма как да накараш вятъра да духа в посоката, в която ти искаш. Но пък можеш да нагодиш платната си в правилната посока…

Затова, запомни:
Слоят прах върху мебелите пази дървото от повреда!!!

Едно жилище се превръща в истински дом тогава, когато можеш да напишеш върху мебелите с пръст: „Обичам те!“

ПРЕДИ:
Аз всяка седмица прекарвах по 8 часа в чистене и бърсане на прах. А междувременно очаквах да дойде някой на гости и да оцени моите усилия!

Един ден обаче осъзнах, че никой няма да дойде, защото всички са на някъде и си гледат живота…

СЕГА:
Когато някой ми дойде на гости, не трябва да показвам, какво е „състоянието“ на моя апартамент.

Всички се интересуват от това къде съм била, с кого съм си прекарала добре, живяла съм си живота и не съм чистила.

И ако ТИ досега все още не си го осъзнала, то вече е крайно време да разбереш, че:
Животът е твърде кратък!
Не го пилей за глупости!
Наслаждавай му се!!!

Бърши праха само, когато се налага!

Замисли се, дали не е по-добре и по-приятно да нарисуваш картина, да напишеш писмо, да направиш сладкиш и да оближеш лъжицата? Или да посадиш цвете?

Най-важното от всичко е:
да осъзнаеш разликата между „Трябва“ и „Искам“!

Затова:
Бърши праха само, когато се налага!

Не ти остава много време:
за виното, което искаш да изпиеш,
за реките, в които искаш да се изкъпеш,
за планините, на които искаш да се изкачиш,
за музиката, която искаш да слушаш,
за книгите, които искаш да прочетеш,
за приятелите, които искаш да видиш,
за живота, на който искаш да се насладиш?!

Има решение за този проблем:
Бърши праха само, когато се налага!

Навън светът пулсира с ритъма на сърцето ти!
Слънцето се отразява в очите ти!
Вятърът развява косите ти!
Дъждът мокри лицето ти!
Животът те зове!

Помни:
Този ден никога повече няма да се върне!

Бърши праха само, когато се налага!

Осъзнай, че старостта идва и това няма да е приятно!
Когато отпътуваш, а все някога ще трябва да отпътуваш, самата Ти ще се превърнеш в прах…

Изпрати това послание до всички прекрасни жени, които познаваш!
Аз току-що го направих!

Рахат локум!

Как да приготвим рахат локум в домашни условия:
Необходими продукти:
3 чаши захар
6 чаши вода
3 чаши нишесте
1/2 чаша обелени ядки/бадеми, лешници, или други по ваш избор/
1/2 чаша пудра захар

Приготвяне:
Ядките са разделени на две половини. Разбъркайте нишестето в 3 чаши студена вода и оставете за известно време. В тенджера изсипваме останалата вода и добавяме захарта, включваме котлона, като заври махаме пяната. Изсипваме нишестето, ядките като разбъркваме непрекъснато, когато се сгъсти, изсипваме в подходящ съд така, че като се изсипе сместа  нивото да е 2-2,5 см, оставяме да се охлади. Нарязваме локума на парченца и овалваме с пудрата захар. Добър апетит.
 

Туршия от хрупкави корнишончета без варене!

Кисели корнишончета без варене. Предлагам ви една изпробвана рецепта без варене, стават много вкусни:
 Наливате оцет до гравираната част на буркана.
 Слагате целите корнишончета.
    Добавяте:
Захар - 2 суп. лъжици изравнени
Сол - 1 суп. лъжица
Кромид
Копър
Черен пипер 4-5 зрънца
Синап - 1 кафяна лъжичка
Аспирин - 2 броя
Дафинов лист
Бахар -2-3 зрънца
Доливате вода
Запечатвате добре. Не се вари. Особеното тук е , че поне 4-5 дни всеки ден бурканите се обръщат.
Да ви е вкусно.
За любителите на люто - може да добавите една лютива чушка.


 

Вкусна домашна баница.

Необходими продукти:
500гр брашно
150гр масло
20мл олио
5бр яйца
250мл вода
1щипка сол

250г сирене
След като пресеете брашното, направете кладенче и изсипете водата, олиото, две разбити яйца и солта. Замесете тесто, оставете го за половин-един час, след което разточете шест кори. Всяка от корите намажете с разтопено краве масло, сгънете и отново  разточете,  намажете с разтопено краве масло и отново разточете. Всяка кора се поръсва  с плънката, приготвена от 3-те яйца и сиренето.
Навиват се на рула, които се нареждат в намазана с краве масло тава. Пече се в предварително загрята умерена фурна.
Извадете баницата  от фурната, когато се зачерви и  поръсете с 3/4 ч.ч вода, завийте с кърпа да омекне. Да ви е вкусно!

За здрави крака без разширени вени!

Варикозно разширените вени са в списъка със заболявания при жените. Не само, че трябва да крием изпъкналите вени под чорапи и чорапогащи, но и общото състояние не е завидно. Освен тежестта която се чувства в краката, понякога просто влачейки ги, но и ужасната болка през нощта....Традиционната медицина няма лек за проблема. Лекарите обикновено изпращат за операция, лекарствата почти не помагат....
Но се появи продукт, който въздейства на вените  страхотно, патентован е в няколко страни и се нарича "VARIFORT".
Varifort премахва причината за разширени вени и подобрява функционирането на цялата съдова система. Болката и чувството на тежест в краката отшумяват. Отока се оттегля. Няма опасност от повторна поява на разширени вени.
Медицинското изделие VARIFORT премахва самата причина за разширените вени.
Единственото неудобство е, че трябва да си го поръчате от руски сайт: Varifort