Рахат локум!

Как да приготвим рахат локум в домашни условия:
Необходими продукти:
3 чаши захар
6 чаши вода
3 чаши нишесте
1/2 чаша обелени ядки/бадеми, лешници, или други по ваш избор/
1/2 чаша пудра захар

Приготвяне:
Ядките са разделени на две половини. Разбъркайте нишестето в 3 чаши студена вода и оставете за известно време. В тенджера изсипваме останалата вода и добавяме захарта, включваме котлона, като заври махаме пяната. Изсипваме нишестето, ядките като разбъркваме непрекъснато, когато се сгъсти, изсипваме в подходящ съд така, че като се изсипе сместа  нивото да е 2-2,5 см, оставяме да се охлади. Нарязваме локума на парченца и овалваме с пудрата захар. Добър апетит.