Стресът влияе на гинекологичното здраве!


Не е лесно да си жена!
Учени и лекари смятат, че между гинекологичните проблеми  и психиката при жените има пряка връзка.

Психолозите препоръчват на дамите, които лесно се обиждат, както и тези, изложени на постоянен стрес, за да се отърват от болестите,  да не поемат всички проблеми на своите плещи.

Жените, които не са реализирали своя потенциал рискуват да заболеят от  миома. Така че, за да се възстановят, ще трябва да прекарат повече време с хобито си - шиене, плетене, рисуване. Те носят  положителни емоции и творческа енергия.

Ерозия на маточната шийка може да се дължи на разочарование от сексуалния партньор. Песимизъм и липса на радост в живота може да доведе до ендометриоза, липса на доверие в своите способности - предизвиква растеж на кисти.

- Много женски болести са психосоматични - според руски гинеколози - Все пак, не трябва да се мисли, че някои черти от характера ще причинят заболявания. Процесът на развитие на болестта е различен. Има значение  генетична предразположеност, наличие на хронични заболявания. Много важен компонент на здравеопазването е начина на живот, храна, стрес и физическата активност. Между другото, ако една жена има заседнал начин на работа, гинекологичните проблеми ще бъдат повече. В крайна сметка, ниската физическа активност води до стагнация в областта на таза.

Женската полова система е много чувствителна към стреса, отслабналия имунитет,  бързата загуба на тегло при силно неоправдана диета, упражнения и други. Консултация с лекар се изисква, ако има закъснения, необикновено обилни, продължителни, или, обратно, къса и оскъдна менструация, гадене, главоболие, припадъци. Това са симптоми на заболявания като дисфункция на яйчниците, хроничен ендометрит, ендометриоза, маточни фиброми, поликистозни яйчници, и много други.
Жената е здрава, не когато е обичана защото е красива, а когато е красива защото е обичана!