Да бъдем здрави!


Да се възползваме от даровете на пролетта, за да подобрим здравето си. 
Диетоложката Елена Соломатина  препоръчва за почистване клетките на тялото от бактерии зелена салата. „През пролетта трябва да ядете много зелени зеленчуци, салати и билки, те съдържат хлорофил, който има бактерициден ефект, помага за възстановяване на pH на кръвта и почиства клетките ни от бактерии, натрупани през зимата“, каза тя. 

 По-рано Public News Service писа, че диетологът Джесика Бол сподели информация за това каква храна е подходяща за здравословна закуска. Така че ядките са добър вариант. Бол обясни, че това е идеалната закуска, защото е лесно да се вземе със себе си навсякъде и може да се яде навсякъде. Освен отличния вкус и удобство на такава закуска извън дома, диетологът говори и за полезните свойства на този продукт.