Йога в помощ на зачеването!


Йога може да бъде много полезна при трудно зачеване.


Въпреки че зачатието се свежда до оплождане на яйцеклетката от сперматозоида, на пръв поглед нещо много лесно, самият процес не е толкова прост. Овулацията има важна роля. Йога може да изиграе особено значение, като помогне на тялото да се отпусне и подобрява концентрацията. Това увеличава шанса за дългоочакваната бременност.

Няколко пози от йога подпомагащи зачатието:

Поза Лотос
Lotus позиция насърчава релаксация и концентрация на ума. Докато се медитира в това положение, е необходимо да мислите за вашите цели и мечти.
В допълнение към психичното здраве, като поза влияе на физическо ниво, успокоява нервната система като цяло, понижава кръвното налягане, което ще помогне за изпълнение на желаната цел.

Поза крака-на стена
Най-добрият начин да се улеснят сперматозоидите да преминат през falopevy тръби е тази поза, лежане по гръб, с вдигнати на 90 градуса нагоре крака. Тази поза помага да се отпусне гръбначния стълб и тазобедрената става, освен това, силата на гравитацията ще помогне за зачеването както нищо друго.
Тази поза, може да се прилага произволно дълго, с медитация, разтягане и отпускане на гръбначния стълб.

Поза мост
Мостът помага за отпускане в областта на таза - това подобрява кръвообращението и осигурява прилив на кръв към долната част на тялото.

Поза Кобра
Една от най-добрите йога пози е поза кобра. Масажират се и се тонизират органите в коремната кухина, отстраняват се натрупаните там тлъстини. Умерено се стимулират щитовидната и надбъбречните жлези,

тонизира се нервната система, премахва се умората и меланхолията. Подобрява се кръвоснабдяването на бъбреците и се предотвратява образуването на пясък и камъчета, или ако ги има вече - се разрушават. Подобрява се храносмилането, лекува се запек и не се позволява образуването на газове. Изправят се белите дробове и гръдния кош, и се изключва напрежението към тазовата област, увеличава се кръвообращението в областта на таза.

В кобра поза по-голямо внимание трябва да се обърне на правилното дишане. При това положение, разтягане на мускулите е удоволствие, премахва се всяка тревожност. И това е важно за успешно зачеване.

Поза широк шпагат
Поза хоризонтален шпагат усилва кръвообращението в ниските части на тялото, отпуска бедрата и краката.
Тази поза обезателно ще помогне да поканим детето да дойде на този свят.