Блокажите, които ни пречат!


На всички ни си е случвало да изпитаме завист към някои успели хора в живота, чудим се защо и ние не можем да постигнем това, което и те. Струва ни се, че при тях всичко става с лекота и се чудим на какво се дължи . Те просто използват целия си потенциал, нямат блокажи. А какво да правим ние с блокажите. Прочетете това за да разберете:
Ние всички имаме блокажи или тапи, които ни пречат във всяко едно отношение. Това е един вид информация, която се съхранява в нашето тяло. Този блокаж има силата да влияе върху нашите мисли, чувства, решения и поведение/ от тук са и нашите навици/ Добрата новина е, че блокажите могат  да се трансформират. Но, първо може би е  добре да се знае малко за това какво е блок, как това се случва и какво значение има.
Всички хора имат блокажи. И може да има нови през цялото време. Те произтичат от нашите собствени преживявания (събития, които ни се случват, още от детството), може да сме наследили от нашите предци (информация от нашия генетичен материал),  или те идват от други измерения или паралелни реалности (това може да звучи малко мистериозно, но не мисля, че нашата "реалност" е всичко, което съществува?).
Тъй като блокажите влияят на нашите мисли, чувства и поведение,  управляват реално голяма част от живота ниИ тъй като нашите блокажи, засягащи нашето поведение, представляват голяма част от това, което ние често наричаме нашата личност. Някои вярват, че нашата личност се състои изцяло от блокажи. Аз по-скоро мисля, че имаме уникална сърцевина, същност,  или както искате  го наречете, това е истинското ни аз. Там се крие пълният ни  потенциал. Всички блокажи лежат като филтри извън нашия потенциал във физически проявената реалност. Това  означава, че ако се отървем от всички наши блокажи, семейни, културни  и всички други препятствия,  ние ще бъдем с пълния си потенциал. Ние трябва да положим усилия да се отървем от всички тези блокажи. Ние трябва да поемем отговорност за това, което може да повлияе и трансформира всички блокажи.
 Блокирането съществува и се предава от поколение на поколение, докато едно поколение не намери начин да го трансформира и да предизвика по-голям потенциал. Точно това се  нарича еволюция на съзнанието. Всичко останало би било в противоречие с вселената, новото което идва - а именно, да реализираме потенциала- да израстваме.
Обратното на такъв растеж и трансформация на пълния потенциал е стагнация, упадък и смърт. Тя се прилага за всеки от нас. Това се отнася и за човечеството като цяло. Добре е да знаем, че кризата е възможност за нас да се трансформира блокадата, която е предизвикала кризата и да се освободи потенциала, който е там. 
Какво можем да направим?
Каквото и да правим, трябва да направим  най-доброто, на което сме способни. 
Това означава, да сме наясно какво всъщност е тук и сега, и да направим своя избор въз основа на това, което имаме. Трябва да търсим  потенциал в това, което изглежда болезнено, трудно или нежелателно. То може да  е вътре в нас, в определена ситуация, в една връзка или  де се отнася за целия свят.
И да не забравяме:
Нищо в нашата вселена не се губи. Тя просто сменя формата си. Същото става и с нашите блокажи. Колкото и да се опитваме да не им обръщаме внимание, да ги прикриваме, да искаме да ги унищожим, да ги проклинаме, да ги отричаме или не ги забелязваме-Те винаги ще бъдат там! Те просто ще си изскочат някъде другаде, например на децата ни. Единственият устойчив начин да се справим с блокажите е да ги посрещнем  с любов и да позволим на запушването да се трансформира до пълния си потенциал.
В заключение можем да кажем, че блокажите всъщност не ни пречат, те просто ни помагат да израстваме,  осъзнавайки ги и трансформирайки ги. Ето, това е то - Еволюцията или израстването ......