Талисман за здраве, пари и любов!

Талисманът може да се прави само с набрани цветове точно на Еньовден.
Рано сутринта на празника наберете цветове от магарешки трън, листа от здравец и откъснете цъфнал цвят от червена роза - без значение каква. Талисманът се прави, като в метално алуминиево фолио поставяте листо от здравеца, листенце от розата, цветче от магарешкия трън, стотинка. Завивате талисмана, като докато сгъвате фолиото го наричате на себе си или на името на ваш близък, на къщата или на приятел.
 Този еньовски талисман се  носи до следващия Еньовден в портфейла. Прави се за здраве, пари и любов. Символиката е следната - листото здравец носи здраве, магарешкият трън и паричката влекат пари, а листото от червена роза привлича обичта на околните.
Ако изготвяте талисмани и на други хора, освен на себе си, направете ги с любов и добри чувства. Талисманът, който е за дома ви, поставете над външната врата.

На следващия Еньовден изхвърляте талисмана си в река и направете нов.

Можете да направите такива талисмани за всички обични за вас хора и да им ги подарите,  докато ги  подготвяте всеки трябва да е наименован и след това върху фолиото, което ще залепите с тиксо, да има изписано име на малко листче хартия.