Значение на цветовете при вуду магията!

Вуду магията е по-малко позната у нас, но затова пък към нея се гледа с по-голямо страхопочитание. Жените със своята по-дълбока емоционалност и по-изострени сетива към света, винаги са се интересували от зловещото или благотворно влияние на магиите и заклинанията и не веднъж са се убеждавали в мощта на ирационалните неща.
Вуду жреците умеели да правят „бяла” магия за здраве и плодородие. Но  можели да правят и "черна” магия, с която причинявали болести и смърт. Вуду куклите, които използвали за целта, са известни по целия свят. Те били изработвани от восък или парцали и наподобявали жертвата. За направата им използвали косми и нокти от избрания човек или парчета от негови дрехи. Така жреците овладявали душата на жертвата. Произнасяли тайнствени заклинания и пробождали или запалвали куклата. По този начин влияели върху здравето на човека.
Това, което се случва на статуетката се усеща от този, чийто лик е на нея. Силата на магията, обаче сама по себе си е нещо благородно и не прощава на тези, които я използват за зло. Решилият да прави Вуду или черна магия трябва да е подготвен, ефекта ѝ да се върне към него с тройно по-голяма сила, независимо колко добре е защитен.
За изборът на облекло за вуду кукли има значение цвета. Всеки цвят символизира  нещо, и  дава определена мощ
Ето цветовете и тяхното значение:
Жълт: успех, изобретателност, увереност.
 Бял: мир, сигурност, чистота, здраве, честност, искреност, защита от слухове.
Червено: сила, енергия, любов, здраве, страст.
Лилаво: духовност, физическо и духовно изцеление, сила, мъдрост, контакт с духове, психически смисъл, устойчивост на черна магия.
Зелено: пари, богатство, изобилие, благоденствие, плодородие, късмет, здраве, щедрост, прераждане

Синьо: любов.
Indigo: свещен цвят на кожата, премахване на злото.

Розово: любов, обич, чест, всеотдайност, единство, доброта, щастие, късмет, приятелство, морал.
Черно: трансфигурацията, премахване на лоши навици, скръб, разпри, бедност, обърканост, лош късмет. Напълно черен цвят кукли се използват в черна магия.

 Кафяв: съмнение, нерешителност, несигурност.
 Сив: прекратяване, ситуацията в задънена улица.
Оранжев: успех, подкрепа, бърза адаптация.