Лечение на акне с бактосан и билки!


Повечето тийнейджъри страдат от акне, или имат различни кожни проблеми. Основната причина за появата на акне е чувствителността на организма към хормона тестостерон.Това кара мастните жлези в кожата да произвеждат голямо количество себум-мастен секрет, който предпазва кожата. В същото време клетките намиращи се отвътре мастните канали, при отмирането се наслагват и запушават канала. Натрупаният себум се втвърдява и образува младежки пъпки или милуими. Бактериите, които нормално живеят по кожата, лесно се размножават именно в тях, като предизвикват типичното за пъпките зачервяване и подуване. В тежките случаи пъпките се превръщат в твърди образувания или пълни с течност кисти. Билките, които помагат при всички случаи на акне, са репей, коприва, бял равнец, глухарче, невен, еньовче. Репеят е в основата на френския билков Компелкс Здрава кожа
Ето една изпитана рецепта, която може да се прилага три пъти в седмично:
30 г глухарче стрък, 30 г репей корен, 30 г коприва лист, 30 г бял равнец цвят и 30 г еньовче стрък. Пригответе отвара от 2 с. л. от билките с 500 мл вода за 5 минути и намазвайте три пъти седмично кожата си. Почиствайте кожата си веднъж дневно с топла вода. След процедурата можете да подсушите кожата си и да нанесете розова вода от цвят на черен бъз, или отвара от лайка, или чай от невен.
За по интензивно лечение може да приготвяте отвара от лайка, маточина и невен в еднакви пропорции, с която да почиствате лицето ежедневно.
При много проблемна кожа можете да прилагате и следната рецепта: приготвя се смес от орехови листа и спирт или ракия в съотношение 1:10 и се оставя да кисне 10 дни. След това в половин чаша топла вода се слага 1 с. л. от тинктурата. Намокря се салфетка и се поставя на лицето. Процедурата трае 30 минути, като компресът се сменя на всеки 10 минути. Лечението е 25 дни, като през първата половина се правят всеки ден, а през втората - през ден.
Една от най-разпространените билки срещу акне е лайката. Тя се използва при успокояване на кожата и възпалителни процеси. Приготвя се по следния начин: Слагате в една малка тенджерка да заври 500 мл вода и след това изсипвате 3 с.л. от билката. Оставяте да поври 10 минути, след това се запарва още 10 минути. Прецеждате през марля и отварата е готова за употреба. Потапяте памук в леко затоплената отвара, отцеждате леко и нанасяте на лицето. Лягате спокойно, отпускате се и релаксирате докато отварата попие. Правите това няколко пъти в продължение на 10-15 минути. За да е ефективна терапията, трябва да съчетаете билколечението с комплекса БАКТОСАН - натурален препарат на капсули за вътрешна употреба и крем - за външна.
Капсулите БАКТОСАН съдържан стандартизирана биоактивна пептидна смес Praventin.
Активните съставки на Praventin предотвратяват растежа на вредни микроби върху кожата и я подхранва в посока отвътре навън. Това се дължи на противовъзпалителните антимикробни антиоксидантни ефекти.
След прекратяване на употребата му кожните проблеми могат лесно да се появят отново и затова се препоръчва продължаването на приема до възстановяване на хормоналния баланс.
БАКТОСАН запазва естествената влага и баланс на рН, намалява зачервяването и спомага за възстановяване на увредената кожа. В допълнение продуктът подпомага добрата имунна функция, стимулира полезната чревна флора и увеличава бионаличността на желязото. Напълно безопасен продукт, без странични ефекти, особено ефикасен ако е съчетан Бактосан капсули и Бактосан крем

Още за БАКТОСАН:
 http://obiava-bg.com/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=1427&Itemid=54