Истината за храненето и диетите!

Сред хилядите рецепти за правилно хранене и милиони видове диети с които ни заливат от всички издания - електронни и хартиени има една истина, една тайна която убягва съзнателно или не на авторите.
Най-правилното хранене е това, при което в стомаха има 2 части храна, 1 част вода и 1 част е свободна. При такова разпределение на храната, което се смята за съвършеното съотношение, най- лесно се преработва приетата храна.
Всеки знае, че след обилно ядене се чувства зле и най-малкото сънува кошмари.
Китайците в това отношение са много мъдри: според китайската медицина, храната трябва да има място да ферментира, да потече като телесен сок по енергийните канали заедно с кръвта.
За теглото, особено влияние оказва водата. Трябва да знаем колко и кога да пием вода. Чаша вода преди хранене може да ни избави от наднорменото тегло. Това е разковничето което ще ни попречи да наддаваме след някоя диета. Ако пием вода по време на ядене, то тя ще отнеме силата на храната, но ако я изпием след ядене, води до пълнеене, защото спомага за усвояване на полезните вещества от кръвта и подпомага натрупването на телесна тлъстина.