Млечно-медна баня!


Освен обикновените хигиенни грижи, гимнастиките и масажите, в последните години горещо се препоръчват баните с активни вещества за козметични цели.
Млечно-медна баня.
Това е може би най-скъпата домашна процедура във ваната, но тя вече е станала традиционен седмичен ритуал на няколко много известни и богати западни красавици.
Продукти:
55 грама сода бикарбонат, сухо мляко, 1/2 кг. мед, 120 гр. сол.
Содата и солта се разтварят в шест децилитра хладка вода. От сухото мляко направете литър и половина течно, спазвайки пропорциите посочени върху опаковката. Стоплете го и прибавете меда в него.
Най - напред поставете солта и содата в топлата вода на ваната, а след това добавете млякото с меда и разбъркайте.
Такава божествена баня подобрява кръвообръщението, порите се разширяват и така по-лесно проникват активните вещества в кожата, те имат не само локално въздействие, но и са благодат за целия организъм.
За да имате красиво и здраво тяло е необходимо да се храните правилно, като дозирате въглехидратите и мазнините. Трябва да знаете, че най-полезни за здравето и добрата фигура са пресно изцедените сокове от зеленчуци и плодове. Ежедневно изпивайте по чаша пресен сок от цитрусови плодове, моркови, зелени чушки, краставици ...ябълки.