Аромати и етерични масла срещу безплодие!

За съжаление много жени страдат от безплодие,  причините за което са много. Ароматерапията не може да помогне за всички случаи, но понякога нейната помощ може да бъде достатъчно ефективна.
Много често причина за безплодието се явява оскъдният и с нарушен ритъм месечен цикъл, а при някои жени дори липсва менструация. Използването на етерични масла от градински чай, магданоз, босилек и смирна в комплект с ароматерапия може да помогне за тези случаи. Достатъчно добри за целта са и етеричните масла от хвойна, розмарин, копър, ригън.
Като за начало необходимо е да приготвите смес по следната рецепта: добавете по една капка масло от копър, хвойна и кипарис в 10 мл масло, а след това с нея направете масаж ниско на корема.
При обилна месечна менструация е подходяща смес от 10 мл масло основа и по 1 капка масло от кипарис, лимон и роза.
Много добро тонизиращо и очистващо свойство притежава маслото от роза, което оказва благоприятно  действие на яйчниците и матката. Благотворно влияние оказва и при мъжете, благоприятствайки увеличението на sперма.
За възстановяване на нормални хормонални нива помага масло от здравец, което за кратко време нормализира нередовния цикъл.
 Тъй като много често основна причина за трудно забременяване се оказва стреса и пренапрежението, безспорно огромна помощ оказва ароматерапията, съчетана със бани и масаж с масла от роза, жасмин, салвия, които успокояват и имат анти-стрес свойства.
Много ефективен ще бъде редовният масаж с масло от 10мл към което са добавени капки масло жасмин, роза и здравец.
Но, за да помогнат тези чудесни етерични масла трябва да промените хранителните си навици и да се храните здравословно.