За силен имунитет през зимата!

Всеки иска да има силен имунитет. Но, знаем ли как? В голяма степен доброто здраве зависи от самите нас, тъй като много фактори са отговорни. Само витамини не са достатъчни, за да укрепят имунната система, но това не значи, че трябва да ги пренебрегваме.
За нормалната работа на защитните сили са необходими и някои минерали: за нормално производство на кръв-мед и желязо, за предаване на нервните импулси-магнезий и калций. За защита на организма от вредни микроорганизми - мощните антиоксиданти селен и цинк.
От особена важност е балансираното хранене през зимния перид, като задължително трябва да присъстват животински и растителни белтъчини/не по-малко от 100г дневно/ и холестерол, защото той е необходим за борба с патогените.
Според диетолозите през зимата трябва да приемаме около 300г месо, извара, риба, сирене и 350 г хляб. Останалите белтъчини трябва да се набавят от зеленчуците.
А колкото до ваксините, те правят имунна корекция и не са за пренебрегване, сериозно облекчават протичането на грипа, но не и на настинките.