Реактивен артрит-следствие от полови инфекции!



Полово предавани болести, мислите си, че всичко знаете за тях ли? Да ама не, само можем да се усмихваме на сексуалната революция през 60-70 години. Колкото по-интелигентен е един човек, толкова е по-отговорен за половия си живот. Ако за миг си представите всички инфекции, които се разпространяват при безразборния избор на партньор, би ви настръхнала косата...


Ето някои последици за които повечето дори не подозират:
- Реактивен артрит - отразява се най-вече на мъже в разцвета на силите. Той се развива след инфекции причинени от Trichomonas, Gardnerella, хламидии, микоплазма, ureaplasma). Заболяването се появява в рамките на 2-3 месеца след полов акт, когато човек дори вече е забравил за него. Агентите на тези инфекции поразяват костната система и очите.
Разбира се, не винаги реактивния артрит е следствие на полово предавана инфекция, той може да се получи и след заразяване и по битов път с глисти, херпес, настинки. Причинителите на дизентерията и салмонелата също попадат в ставите.

Реактивният артрит може ли да бъде излекуван?

Артритът, свързан с паразити, червеи, инфекции, предавани по полов път болести, когато са напълно излекувани причинителите, няма въздействие върху ставите.

За всяка болест e важно правилно диагностициране и отстраняване на проблема. Лекарят трябва първо да разграничи доброкачественото заболяване от ревматоидния артрит, който се отразява на хрущяла и костта и води до инвалидност. Болни от ревматоиден артрит са до два процента от населението.


Малко хора знаят, че ракът, все още не проявен в тялото, може да прояви артропатия (болки в ставите). В лечението на рака играе важна роля навременното откриване. Ето защо, при болки в ставите и гръбначния стълб, трябва да се консултираме с лекар.

Как се поставя диагнозата?

- Необходимо е рентгеново изследване не само на ставите, но също така и на сакроилиачната става, гръбначния стълб (за да се изключи анкилозиращ спондилит). Да се направят кръвни тестове (артрит се характеризира с все по-голям брой на белите кръвни клетки и СУЕ). В допълнение, сонда за идентифициране на жлъчния мехур и изследване на изпражненията за червеите.

По телевизията, говорят за прекрасни антиревматични гелове и мехлеми. Но при тях трябва да използвате силата на мисълта - спомагателно лечение.

Има ли някакви нови методи за лечение?

- Използват се много нови лекарства за лечение на ревматоиден артрит - цитостатици, хормони himinolinovye препарати. Ревматолозите, в определен етап на заболяването препоръчват на пациентите да търсят помощ от ортопеди.