Възможен ли е живот без секс?



Преди девет години американецът Дейвид Джу тогава 24 - годишен, предложи на света нов вид любов-получаване на удоволствие от отношенията с противоположния пол без целувки, прегръдки и разбира се интимности. Странно, но към неговото движение вече има присъединени десет хиляди последователи. Средната възраст на членовете е между 23 и 30 години.

Въпреки нестандартните си изявления asexuals са напълно нормални и обикновени хора, които водят същия начин на живот като всички останали. Само проявата на похот за тях е неприемлива, предпочитат да беседват за секса със "сърце". Asexuals както и всички могат да се чувстват силно привлечени към противоположния пол, но те преодоляват това по собствен начин. Тези възгледи не се основават на религиозни убеждения, а по-скоро може да се разглеждат като един вид протест към обществото, което насърчава интимните отношения. За asexuals по-важна е платоничната любов, за тях сексът е безсмислено упражнение, което отнема време и усилия.

За обикновените хора, движението на asexuals е, меко казано е изненадващо. Но причините, които тласкат повече хора, към това необичайно движение, лежат на повърхността.

Първо, първия лош сексуален опит, може да остави дълбока емоционална травма, от която човек съзнателно се отказва от бъдещи интимни отношения.

Второ, жертви на сексуално насилие, дълго време живеят под стрес и ужас при мисълта за интимни взаимоотношения. Обикновено дори не могат да си представят какво изживяват при полов акт хората, които се обичат. В този случай, навременната помощ на психолог и подкрепа от близки може да помогне за преодоляване на страха от секса.

Трето, asexuals умишлено се въздържат от близки отношения, защото не искат да се чувстват като хора, който се занимават с плътски удоволствия
Най-интересното е, че въпреки отказа от личен живот, asexuals са готови и могат да имат деца. За тази цел те използват услугите на сурогатни майки. Преминават през обичайните манипулации, за да избегнат неприятното за тях задължение-интимен контакт.

Може би за нас asexuals, са малко по-странни хора, но ако се вгледаме в начина, по който те общуват, можем да завиждаме, как се разбират помежду си само с поглед. Доверието и вниманието към партньора, за тях стоят на първо място.