Защо са червени бузките на сибирячките?


С настъпването на есенно-зимния период, когато дрехите ни прикриват, а за плаж е твърде рано, много лесно може да се отпуснем и да напълнеем. Да лесно, но напролет свалянето на тези килца е доста сложно. На вашето внимание предлагам една ниско калорийна диета. Не е вярно, че от картофите се пълнее. Зависи как са приготвени. Комбинацията картофи плюс кисело зеле е - само витамини и минимум калории. Един руски секрет: румените бузки на сибирячките са резултат от тяхната пристрастеност към киселото зеле......
Продуктите са: картофи - 6 броя, кисело зеле - половин килограм, пушени гърди - 350 гр, зелен лук - 1 брой, мляко - 1 чаша, захар - 2 супени лъжици, сметана - 1 чаша, зелени подправки-магданоз и копър, олио, черен и червен пипер, сол на вкус.
Картофките правите на пюре с прясното мляко, киселото зеле се задушава със олиото и захарта до кафяво, пушените гърди се режат на кубчета и се запържват с лука, към което се добяват черния и червения пипер и бялото вино, задушава се. Взема се тавичка, която се маже с маслото, редува се пластове пушено, зеле, картофено пюре, накрая се маже със сметана и се пече до розово.
Нетрадиционно за българската кухня ястие, но е наистина едно полезно, нискокалорично и екзотично ястие от Древна Русия. По желание се поръсва със ситно нарязан копър или магданоз.