Края на света настъпва на 21 май


Известен проповедник от Калифорния Харолд Кeмпинг заявява, че второто пришествие ще настъпи на 21 май тази година. По неговата прогноза, в този ден около 18:00 часа, 2 % от населението на земята ще се възнесе на небесата, а останалите ще бъдат директно в ада.

По мнението на проповедника случващите се събития напоследък като земетресението в Япония, Нова Зеландия и Хаити са предвестници за съдбовния ден. Той допълва, че за 70 години изучаване на Библията е разработил система, използвайки математика за разшифроване на предсказанията. По думите на Кeмпинг, края на света ще дойде на 21 май, защото това ще бъде 722500 дни от 1 април 33-та година преди новата ера, когато той предполага, че е разпънат Христос. Цифрата 722500 е важна, защото се получава при двукратно умножение на три свещени числа/5, 10 и 17/.
Важво е да се отбележи, че Кемпинг не за първи път предсказва второто пришествие. Така на 6 септември 1994 година негови привърженици се събрали в зала Аламида/Калифорния/ в очакване пришествието на Христа. Но, за тогава той се оправдава с това, че не всичко е било с точност изчислено както сега......
На територията на САЩ има около 2000 рекламни призива на Харолд Къмпинг, сред които "Алармирай тревога, предупреди хората".
Интересното е, че проповедникът има огромен брой последователи както в Америка, така и в Русия и Европа. Притежава собствени телевизионни канали и радиостанции.