Как да съхраним полезните елементи на спанака!


Диeтолозите препоръчват суровоядството, като най-добрият начин да запазим всички елементи на даден плод или зеленчук, макар, че при някои той е неприложим. Всички сме чували за ползата от спанака, но при термична обработка той може да загуби вълшебните си способности. Най-добре е да се приема на салата, смесен с други зеленолистни....
Ето една рецепта:
Продукти за 2 порции:

500 г листа от спанак

2 твърдо сварени яйца

1 ч.л. каперси

сол

зехтин

лимонов сок
Начин на приготвяне:
Спанакът се измива, попарва се и се оставя да изстине. Нарязва се на едро и се смесва със ситно нарязаните каперси, лимоновия сок и зехтина. Подправя се със сол и се сервира веднага, като се украсява с яйцата.
Може да прибавим към салатата червени репички, краставица, пресен лук......... става вкусно и полезно.