Хляба помага за възстановяване на добрата фигура!

Напоследък все повече се оборва твърдението за влиянието на хляба в диетите. Подкрепя се твърдението, че хлябът помага за възстановяване на фигурата.
Който се е подлагал на диета, първото нещо което е ограничавал в менюто си е било хляба. Да ама не, не хлябът е виновен за затлъстяването, а приемането на повече енергия, отколкото можем да изразходим. А хлябът не е сред най-богатите на енергия храни.
Предимството на хляба е добрата му балансираност по отношение на въглехидрати, белтъчини и мазнини. Съдържа всички незаменими аминокиселини, като фениланин, метионин, триптофан, богат на витамини от В - групата. Пълнозърнестият е източник на фолиева киселина. От насъщния си набавяме така необходимите калции, калии, магнезии, натрий, фосфор, желязо. Помага бързо да се възстановим след голямо натоварване и умора.Богат на целулоза, особено полезен за функционирането на нашия мозък. Затова хората, занимаващи се с умствен труд е препоръчително да ядат хляб.
Освен това, спомага за изчистването на мазнините от червата и намалява холестерола.
Хората подлагащи се на диета в никакъв случай не трябва да се отказват от хляба, приемането му в малки количества не само ще подобри здравето, но в никакъв случай няма да навреди на фигурата.
По скоро трябва да се внимава с черния хляб, вярвайки, че е приготвен от ръж, хората си го купуват с мисълта, че е полезен, но има недобросъвестни хлебопроизводители, които го приготвят от бяло брашно и оцветители. Как може да се провери дали е истински ръжен: отрежете една филия, и стиснете, ако се възстанови значи е ръж, ако остане свит е боя и брашно.