Нова технология показва, дали инвитро оплождането ще е успешно!


Учени са разработили тест, който показва с голяма точност, дали ин витро оплождането ще е успешно. Привилегията на страхотното откритие е, че дава възможност да се разбере кой от оплодените ембриони има най-голям шанс да се развие като плод. Досега това беше проблем в изкуственото оплождане, защото се чакаше повече време за да се разбере, дали има правилно деление на клетките. Новото откритие ще намали разходите по съхраниние на ембрионите и тези за труда на специалистите.
Знаете ли, че в България на година се раждат 1000 българчета заченати ин витро, а по света 4 милиона деца са дошли на планетата, чрез изкуствено оплождане на яйцеклетка.
Първото дете в епруветка -Луиз се ражда 1978 година с цезарово сечение в Манчестър-Англия. Всичко това нямаше да се случи без откритието на британеца Робърт Едуардс, който тази година стана лауреат на Нобелова награда.
Проучване на австралийски изследователи/съобщение на Би Би Си/показва, че жените, които зачеват ин витро, раждат повече момчета. При забременяване по естествен път се раждат 51% от 100 случая мъжки рожби, а при изкусвено оплождане 56 на 100 случая. В анкетата са участвали 14 000 раждания.