Не позволявай на бръчките да се появат!


Лекарите - козметолози препоръчват грижата за кожата да започне още докато сме "млади". Всички знаем това, но важното е да приложим правилните грижи.
На пазара се предлагат какви ли не рекламни продукти, но повечето съдържат химикали и консерванти. А млада кожа да се третири с подобни препарати е доста рисковано. Добре е да се доверим на чистите природни продукти.
При почистването сутрин, трябва да се използват тонизиращите свойства на студената вода. Към водата е хубаво да се добави готварска или морска сол/2 ч. л. на литър вода/. Добре действа и измиването със студена запарка от черен чай или лайка.
Вечер, е добре кожата да се почиства със запарка от мента, лайка, жълт кантарион,липов цвят. Към запарката се добавя 1ч. л. одеколон: 1 към 1 . Добре действа и почистването със сок от лимон, столетник, дюля или фурма, разреден по равно с вода, като се добави 1 суп. лъж. одеколон и 1 чаена лъж. глицерин.
При застаряваща кожа е добре да се използват кремове с витамини, биологични стимулатори, хормони.
Участъците с повишен риск от бръчки е хубаво да се намазват с мазен крем и поглаждат със затоплена лъжица, върху мазна кърпа.