При болезнени кокалчета на крака!


1.При неудобни или високи обувки понякога се получава възпаление на ставите на големите пръсти на крака. "Кокалтчето" нараства и се усещат нетърпими болки. По късно палецът се изкривявя и деформира и останалите пръсти. Има лек за това състояние:
Намазват се кокалчетата с оцет, когато изсъхне се намазват с йод, след като изсъхне и той, се поставя сребърна пара на кокалчето и се стяга здраво с бинг или лейкопласт. Прави се всяка вечер в продължение на една седмица и се повтаря до пълно изчезване на кокалчето.
Краката няма да ни болят, ако вечер търкаляме камъни. Да се ходи по речни камъни се препоръчва на хора страдащи от ревматизъм и артрит - един вид естествен самомасаж. Особено полезно е да се стъпва по нагорещени камъни, поръсени с оцет. Дори е достатъчен един речен камък с големи размери. Затопляме го във фурната и го увиваме в хавлиена кърпа, намокрена с оцет. Затопленият оцет има противоболково действие и се препоръчва при болести на костната система...

  1. 2. Режете една глава червен лук на четири, разделяте всички парчета, поставяте в стъклен съд и наливате ябълков оцет да покрие лука. След 3-4 дни, всяка вечер слагате по едно парче лук на кокалчето.Превързвате и спите с него.Сутрин го махате.Ефектът е много бърз за стопяване на самото кокълче.