Детоксикирай тялото си за 3 дни!

Забравете всичко, което смятате, че знаете за детоксикацията. Нашата версия е релаксираща, 3-дневна програма, която включва успокояващи чайове и прекрасна храна. Няма гладуване, страшни лаксативи - само чиста, естествена, вкусна храна. Следвайте тези предложения и ще се почувствате прекрасно, вашето храносмилане, а може би дори кръвната захар и кръвното налягане значително ще са по-добре. За 3 дни се съсредоточете върху яденето на ярко оцветени плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и боб. Антиоксидантите активират чернодробните ензими, които "разрушават" вредните вещества и ги правят водоразтворими, така че тялото ви може да се отърве от тях по-лесно. Спанакът, зелето и боровинките са богати на супер антиоксидант.
ПОВЕЧЕ: Добавете най-богатите на антиоксиданти храни към вашата диета:
Приложете химико-детоксикационна война с помощта на чесън, лук и яйца - богати на сярни съединения, които помагат на тялото да произведе свой собствен антиоксидант - глутатион. Този домашен помощник е особено добър при откриването на токсини, включително тежки метали като живак и арсен.
Органичните пестициди са токсини "и мисля, че има основателна причина да се притеснявате за тях", казва Пури. Ново проучване в областта на храните и химическата токсикология свързва пестицидите - към тумори и ранна смърт при плъхове. Биологичното е идеално, но ако това не е възможно, изберете продукти с дебели кожи, които се отлепват, защото те са по-малко вероятно да бъдат замърсени. (Ето как да спестите пари за органични продукти.)
Част от целта е да изхвърлите, изпотявате и изпотявате токсините от системата си, казва Мери Пурди, директор на клиничното хранене в Бастирския център за естествено здраве в Сиатъл. Така че пиенето на 8 до 12 чаши вода или декофеинизиран чай на ден е от съществено значение. (Изключете преработените храни (всичко, съдържащо съставки, които не можете да произнасяте или не разпознавате), бързо хранене, пържена храна, кофеин, млечни продукти, алкохол, червено месо, захар и бяло брашно. Вие не искате да ядете нищо, което съдържа токсините, които се опитвате да отстраните. Ако трябва да закусвате между храненията, да изберете органични плодове и ядки или да имате малка салата, покрита с няколко парчета пиле или сьомга. Подправете обилно с лимонов сок и малко маслиново масло. Пийте билкови чайове за детоксикация
Пурди препоръчва DeTox  от традиционните природни продукти - глухарче, което подпомага храносмилането и функцията на черния дроб; ликьор, който изхвърля слуз; и джинджифил, антиоксидант, който стимулира циркулацията и помага за бързото изтичане на токсините от вашата система. Съвет за чая: запарете за 10 до 15 минути, покрити.
Прекомерната консумация на захар може да доведе до множество здравословни проблеми, включително диабет. Вместо захар използвайте гюлер. Гюлерът съдържа състав, който е 50 пъти по-сладък от захарта, така че може да задоволи вашата потребност от сладко.Гюлерът, известен също като Glycyrrhiza glabra, е ароматно многогодишно растение, което расте в някои части на Европа и Азия. той е 50 до 100 пъти по-сладък от захарозата, въпреки че има незначителни ефекти върху нивата на кръвната Ви захар. Изпробвайте коренния чай от традиционни лечебни растения.
Помислете за употребата на запарка за още 24 дни. След няколко дни  ефектите от захарта, нишестето и алкохола ще започнат да се оттеглят, казва Марта Хауърд, медицински директор на Wellness Associates в Чикаго. Продължете в продължение на цял месец и ще умножете енергията си като намалите теглото, кръвна захар и холестерола.
Източник: https://www.prevention.com/weight-loss/a20431655/your-simple-3-day-diet-detox/