Маски за кожата около очите

Най-издайническа за възрастта на жената е кожата около очите, защото тя е и най-нежна и деликатна. За да не се образуват рано бръчки в тази област, трябва възможно най-рано да се погрижим за нея.  И това време е около 20-години.
Има много рецепти за кожата около очите и клепачите, с различни съставки и за различни възрасти, много често тази област се нуждае от облекчаване за премахване на умора, подуване, подхранване и хидратация.

Маска с магданоз и сметана:
Смесете две супени лъжици заквасена сметана и една чаена лъжичка ситно нарязан магданоз на каша. Нанесете сместа върху кожата около очите за около 15 минути. За горните клепачи ползвайте тампон. Измийте с хладка вода.

 
Маска с магданоз и масло/маргарин/:

Смесете 10 грама ситно нарязан магданоз и 20 гр масло/ или маргарин/. Навлажнен памучен плат се намазва със сместа и се поставя върху областа на очите и клепачите. Измива  се с хладка вода след 15 минути.

Сок от корена на магданоз: 

Тази маска помага при оток на клепачите. Сока от корена на магданоз се изцежда или настъргва на ренде. Нанася се получената каша върху клепачите и се остава за 15 минути. Измива се с хладка вода.

Маска с картоф:

Тази маска се използва за премахване на тъмните кръгове под очите. Най-простата рецепта за подхранваща маска. Сварете картофа, когата изстине достатъчно се разрязва на две и се поставя на очите за половин час.
   

Маска със сурови картофи, мляко и брашно:

Измийте картофите и настържете на ренде. Смесете 2 супени лъжици от настърганото с една супена лъжица мляко и две чаени брашно. Разбъркайте и нанесете върху кожата около очите за 15-20 минути.
 
Маски с мед

   Маска с мед и ячен жълтък
:

 Тази маска е подходяща за суха  кожа около очите : 
Смесете една чаена лъжичка мед с яйчен жълтък. Нанесете върху кожата на клепачите и  оставете за 10 минути.

Маска с мед и чай:
   
Смесете две супени лъжици мед с две супени лъжици брашно от зърнени култури и една лъжица силен чай . Добавя се вода, за да се получи необходимата гъстота. Загрейте сместа . Нанесете върху кожата около очите и оставете в продължение на 20 минути. Отмийте маската с топла, после със студена вода. Нанесете хидратантен крем.


 
Маска с мед и извара:

 Смесете 1 чаена лъжичка мед , 2 супени лъжици извара и една супена лъжица сметана или няколко капки зехтин. Нанесете върху кожата около очите в продължение на 15 минути.

Peach MaskНамачкайте зряла праскова и добавете лъжица сметана, заквасена сметана, мляко , или нишесте.


Banana Mask&

 Добре узрял банан се намачква , смесете с една чаена лъжичка мляко и нанесете върху кожата на клепачите в продължение на 10-15 минути. 

.
Маска с ягоди: 
Тази домашна маска подхранва и изглажда кожата около очите . 2-3 ягоди се намачкват с вилица до гъста каша и се смесват с една чаена лъжичка мед . Увийте получената маска в марля и поставете върху очите за 20 минути. След отстраняване на маската , избършете кожата с напоен в мляко  памучен тампон.

Маска от кисело зеле:Увийте зеле в тензух и поставете върху клепачите. Лежете с нея в продължение на 15-20 минути в тъмна стая.

 Маска от прясно зеле:
 Ситно нарежете зеле, увийте в тензух и го поставете върху очите за 15-20 минути .