Продукти: Един килограм малки пресни картофи, половин пакетче краве масло, 50 мл олио, 300 гр сметана, четвърт кашкавал, два стръка пресен лук, копър, едно кубче пилешки бульон, сол на вкус.
Приготовление: Картофките си измиват добре и се заливат с разтопеното масло, олио и сол. Поставят се в глинени гювечета и се пекат в умерена фурна около 25-30 минути. В отделен съд се разбъркват настърганият кашкавал, сметаната, нарязаният лук и копър и натрошеният бульон. Сместта се разпределя върху почти готовите картофи и гювечетата отново се връщат във фурната, като температурата се намаля. Пече се докато се зачерви.
Да ви е сладко.
Приготовление: Картофките си измиват добре и се заливат с разтопеното масло, олио и сол. Поставят се в глинени гювечета и се пекат в умерена фурна около 25-30 минути. В отделен съд се разбъркват настърганият кашкавал, сметаната, нарязаният лук и копър и натрошеният бульон. Сместта се разпределя върху почти готовите картофи и гювечетата отново се връщат във фурната, като температурата се намаля. Пече се докато се зачерви.
Да ви е сладко.