Кой взема важните решения в семейството?


Според британско проучване нежният пол взема 70% от решенията в семейното огнище. Жените определят какво да е дневното меню, кога да родят, кога да ходят на почивка, кого да поканят на гости, къде и как да харчат парите си, възпитанието на децата, къде да учат, дори с кого да общуват. Стига се дотам, че жените решават кога да си легнат вечер, повечето от мъжете признават, че се прави секс само когато половинката им реши. Безспорно домакинската работа е изцяло на плещите на нежните половинки, малко са семействата където съпругът помага в това отношение.
Какво остава за мъжете в семейството? Изборът на кола, ремонта и поддръжката й. Дори ремонтът на жилището е спорен, за това кой поема инициативата отново може да се спори. Друго което е под мъжкото командване е може би какво да се гледа по телевизията....
Задължението за мъжа остава да печели пари, а за жената как най-правилно да ги разпредели, за да живеят комфортно, но разбира се винаги има изключения, особено за българските жени, които са принудени да работят и да ръководят семейния бюджет и всичко свързано със семейството и децата. Във Франция домакините получават пари от държавата само за това, че отглеждат деца и поддържат домакинството, у нас такава помощ са само детските надбавки - по 1,11 лв на ден - което си е чисто геройство да се решиш на майчинство.