Студът в услуга на красотата!


В последно време козметиците използват студа за дълготрайна младост и красота. Въздействието върху организма с течен азот се нарича криотерапия-приятелство между студа и здравето.
Някои ще се усмихнат невярващо. Да, на пръв поглед студът този виновник както за кашлицата и хремата, така и за зачервяването на кожата , не може да бъде съюзник на красотата и здравето. Но, не е така. Студът притежава мощна разрушителна сила, която в медицината се използва за отстраняване на кожни образувания, но от друга страна мобилизира вътрешните резерви на организма за борба с болестите и остаряването.
Какво представляват криоапликациите - това са въздействия с течен азот. Методът се използва за отстраняване на брадавици, папиломи, пъпки и лишеи. Една до пет процедури са достатъчни за да бъдат отстранени подобни образувания.
Вкъщи можете всяка сутрин да обтривате лицето си с кубче лед за около една минута. По-добре ще е ако сте си приготвили билков лед: една супена лъжица от подходящи за вашата кожа билки се заливат с чаша вряща вода. След като изстине, запарката се прецежда и се разлива във формички за лед. След обтриване на лицето и шията, което може напълно да замести сутрешното миене на лице, попийте с мека кърпа и нанесете хидратиращ крем