Козметичен ритуал за изчеткване на лошото!

Ще ви опиша един много стар метод за елиминиране на лошото, дошъл е от Изтока и използва един прост уред-четката с естествен косъм.
Най-големият човешки орган е кожата и когато използваме обикновена четка от естествен косъм за сух масаж се отварят порите, стимулира се изхвърлянето на токсините, кръвта започва да циркулира, както и лимфен дренаж.
Как по-точно става това ли? Започваме да масажираме стъпалата, четка се внимателно пръстите и ноктите и долната страна на стъпалто. Продължаваме нагоре по дължината на крака, като се четка от всички страни, чак до бедрата. Когато се стигне до чатала правим движения навън, все едно че изхвърляме отпадъците, които сме натрупали. Коремът се четка с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка. Масажирането на ръцете се започва от пръстите и китката нагоре, стигайки до мишниците, като отново "изхвърляме" навън отпадъците. Завършва се с раменете и тила, без да се масажират гърдите.
Приключваме с душ за отмиване на мъртвите клетки.. Масажът се прави веднъж в седмицата, сутрин за ободряване или вечер за релаксация и отмора. Хидратираща маска или етерично масло след това ще подхранят кожата.
С помощта на четката и кожата се елемирира една трета от токсините и отпадъците на организма, затова този метод е препоръчван от лекари и козметици. Много ненужни и вредни шлаки си отиват черз потта и мъртвите клетки....