При анемия яжте пъпеши!


Семки от пъпеш се използват за увеличаване на мъжката сила-за деня е достатъчно да се консумира по 3 грама семки с мед. Този вкусен плод е много подходящ за прочистване на стомашния тракт и пикочната система.
Анемия: консумацията на пъпеш се препоръчва на страдащите от малокръвие и атеросклероза. Да се изяжда не по-малко от 350 гр на ден.
Камъни в бъбреците: Яденето на пъпеш се препоръчва за изкарване на малките камъни- три дни само на пъпеши. Може да се използва следната рецепта: изсушете и счукайте семки от пъпеш и залейте една с. л. с 1 литър вода. Кисне един час и след това се пие по половин чаша три пъти на ден.
Атеросклероза: За изхвърляне на шлаката и вредните вещества от организма всяка сутрин се пие пъпешов сок в комбинация с различни плодове.
Пъпешът действа ефективно при запек и хемороиди, приема се на гладно.
Изрязани лентички от кората на пъпеша се използват за почистване на лицето, като се поставят от към мократа част, след 10 минути се махат. При подагра се прави компрес.
Противопоказания: При захарен диабет, язва на стомаха и днанадесетопръстинка, хронични възпаления на червата и разстройство. Предозирането може да се отрази зле на стомашния тракт.