Как да се предпазим от злото!

Бабиби деветини ли.....Ако не носят полза, поне не вредят

Това което някога е било много популярно и се е спазвало в днешното време на метериализъм и научни открития е тотално забравено. Нека си припомним някои народни правила и начини за защита от злини
- Пода се мие, само когато всички са си в къщи, в противен случай рискувате да "измиете следите" на домашните си.
- Не слагайте ножовете и вилиците с острата част на горе, ще си навлечете злоба.
- Слагането на хляба с долната част на горе е равносилно на смърт.
- Ако изпуснете нож, вилица или лъжица на пода, вдигнете я без да говорите и почукайте с нея три пъти, така се предпазвате от нежелани гости.
- Когато подстригвате косата си, режете ноктите си или сте си извадили зъб, не ги изхвърляйте където ви падне, някой зложелател може да ви направи магия с тях. Ако ги изхвърлите през прозореза е на болест. Според учителя Петър Дънов трябва да ги изгорите, но според други източници горенето води до болест.
- Не раздавайте свои снимки на всекиги, не ги оставяйте на лесно достъпни места, чрез тях може да ви се направи негативно влияние.
- Никога не оставяйте къщата си без сол, ще ви споходи бедност.
- Ако сте тръгнали за някъде, но се наложи да се върнете, поздравете се на глас в огледалото, за да ви върви на добро.
- не дарявайте и не приемайте без символичен паричен откуп подарък носна кърпа и ръкавици/на раздяла/, часовник/на мъка/, остри предмети/водят до караници и скандали с последствия/.
Ако странни неща стават в дома ви или нещо ви тревожи, огледайте всички врати, прозорзи и рамки за забодени карфици , конци, топченца и други дребни предмети. Откриете ли нещо, изхвърлете ги, после направете основно почистване в дома си. В много случаи това е първата помощ от която се нуждаете.
Това съвсем не е всичко от бабините суеверия, но дори да нямат смисъл, поне не вредят.....