Как да променим тена на кожата?

Ако кожата ви е проблемна - бледа, с лунички, искате да я избелите, за по - тъмен или жизнен цвят - има решение.Растенията влияят върху тена на кожата.
Тези които предпочитат по-тъмен тен или имат лунички могат да използват моркови. С пресен сок от моркови сутрин и вечер се обтриват лицето и ръцете. След това се нанася мазен крем.
Ако искате да избелите лицето и шията си, да обезцветите пигментни петна и лунички ежедневно преди измиване обтривайте лицето с краставичен сок, попарка от магданоз или запарка от глухарче и оставете да действа върху лицето 5 минути. Запарката се получава като билката се залива с вряла вода и се държи 1 час, след което се прецежда.
При мазна кожа, покрита с пигментни петна, добро въздействие оказва маска от кисело зеле. 100 г кисело зеле се налага върху добре почистеното лице. Очите предварително се покриват с тампони. Маската се държи 15-20 минути, след което лицето се измива със студена вода.
Ако тенът на лицето ви е блед, маската от цвекло действа добре. Почистете кожата на лицето и обтрийте с парченце цвекло, изчакайте да засъхне леко и нанесете тънък слой крем-кожата ще добие естествена свежест.