Нимфомания и сатирицизъм!


Нимфоманията носи името си от древногръцки митовете за нимфи, това са много красиви жени, които отвличали мъжете, за да удовлетворят похотта си.

Според специалистите нимфоманията/хиперсексуалността/ се дължи на различни причини, от хормонален дисбаланс, някои заболявания, бременност, лекарства, психологични проблеми и т. н.  Носенето на тесни дрехи, които увеличават прихода на кръв в таза, също обяснява активната полова възбуда. Жените с повишено либидо са едва една на 2500, а тези, които страдат от нимфомания са истинско нещастие, както за себе си, така и за близките си. Влечението им към секса съвсем не се дължи на желание за удоволствие, а необходимост да разтоварят по неадекватен начин насъбралото се у тях напрежение. За да не бъдат съдени от околните, избират партньори безразборно, без връзка помежду си, без оглед на възраст и пол.

Нимфомания е патологично полово влечение, проявяващо се като невъздържан стремеж към осъществяване на полов контакт с различни партньори. Причините се приписват на натрапчиви агресивни състояния, които намират израз като невъздържана похотливост. При мъжете подобно състояние се нарича сатирицизъм.

Понякога нимфоманията се приписва на жени с повишена полова активност, но това е съвсем погрешно, сексуално активните дами се интересуват от точно определен тип партньори и мога да контролират половото си влечение, докато нимфоманките не подбират възрастта, външността и пола.

Лицата страдащи от нимфомания, трябва задължително да се обърнат към специалист в областта на медицината и психологията.