Йога диетата е пръв помощник при идеална фигура!


Йога диетата е пръв помощник при идеална фигура. Пролетта когато заменяме зимните дрехи с пролетни, често установяваме, че са ни тесни или не ни стоят както трябва. Ужас, трябва своевременно да се вземем в ръце. Диети, диети, във всяко списание за мода и здравословно хранене има безброй рецепти и какви ли не продукти, които ни обещават чудеса. Но дали са точно за нас, дали няма да увредят още повече разклатеното ни здраве? Кой може да ни каже?
Ето нещо изпробвано и доказано с годините: йога упражненията успоредно с подходящо хранене.
Изпълняванието на тези практики не са трудни, но трябва да се въоръжите с търпение и постоянство. Основно изискване е да се спазва умереност в усилията, да не се претоварваме, да има многократни опити, но до момента когато усетим умора, болка или друго неприятно усещане.
Ето и упражнението: Вдишваме до пълно напълване на дробовете и корема с въздух, задръжте, правим това колкото пъти искаме. Издишваме по възможност всичкия въздух от дробовете. Правим плавни движения с корема нагоре, надолу. Двете упражнения можем да правим колкото пъти искаме, но след всеки цикъл по 1 минута почивка. Първите резултати ще се усетят веднага след първата седмица. Но запомнете, че най-важното след диетичното хранене е захранването. Основен принцип е постепенността.
Примерно меню за захранване: 1-ви ден-включват се допълнително сурови зеленчуци в пасиран в вид. 2-ри ден-крем супа със салата от пресни зеленчуци, 3-ти ден-добавят се повече зеленчуци и малко лук и чесън в салатата. 4-ти ден-четирикратно хранене, добавят се застройки от кисело мляко в супите и 1 филийка пълнозърнест хляб. 5-ти ден-към салатите се добавят растително масло, супите леко се досоляват, количеството на храната се увеличава. 6-ден-вече се включват ядки, сирена, кашкавал, кисело мляко.