И сушените ябълки стопяват мазнини!


Ако жените редовно си похапват от вкусния плод, ще поддържат тялото си винаги в добра форма. Консумирането на ябълки понижава лошия холестерол и повишава добрия.
Според проучване в което са участвали 160 жени между 45 и 60 години, при приемането на само 75 грама сушена ябълка, лошия холестерол се е намалил с 23% и се е вдигнал добрия с 6%.
При жените използвали сушени плодове в срок от една години им е правено изследване и редовно са измервали кръвните резултати. Били запазили понижените нива на лошия холестерол в тялото си и заедно с това и по-нисък С-реактивният протеин, отговорен за възпалителните реакции в организма. Изводът на учените е, че сушената и прясната ябълка имат един и същ ефект при прочистване на тялото от мазнини