Маскирани опасности ни дебнат отвсякъде!


За наше голямо съжаление невидимите опасности са навсякъде около нас! Най-големият ни враг е храната. Да! Неправилното хранене е най-прекият път към затлъстяването и почти всички останали проблеми със здравето.
Вече, може би ни втръснало да слушаме за вредните храни, но щом се отнася за щастието ни, сме длъжни да знаем истината, защото ако не се чувстваме физически щастливи, не можем да бъдем щастливи по никой друг начин!
Едни от основните вредители за здравето ни са токсичните вещества-те се отлагат в организма ни, когато консумираме мазни храни/основна предпоставка за наднормено тегло/, оцветители, заместители и подсладители.
Предлагаме ви списък с десетте най-вредни храни:
1. Всички видове дъвчащи бонбони: те съдържат много захар, химични добавки, оцветители, заместители и др.
2. Чипсове: те са смес от въглехидрати и мазнини, гарнирани с оцветители и заместители на вкусове
3. Сладките газирани напитки: Смес от захар, химия и газове. Особено вредни с прекомерното съдържание на захар, освен това спомагат за бързото разпределение на вредните вещества в целия организъм.
4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквитки: Съдържат огромно количество калории, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители, ароматизатори.
5. Кремвиршите и саламите: местните деликатеси си остават най-вредните продукти. Съдържат скрити мазнини, прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. 90% от кремвиршите, сарфаладите съдържат трансгени-трансгенна соя.
6. Мазното месо: ускорява процеса на стареене на клетките и появата на сърдечно-съдови заболявания.
7. Майонезата: калоричен продукт, съдържащ изключително много мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т. н. Към този тип вредни храни могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен всичко изброено съдържат и генно модифицирани продукти.
8. Макаронени изделия за бързо приготвяне: те са чиста химия и доказано нанасят вреди на организма.
9.Сол: повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма и спомага за натрупването на токсини.
10. Алкохол: Освен, че съдържа много калории, той пречи на организма да усвои витамините и останалите полезни за организма вещества.