Как се пречистват отровите и се стимулира обмяната на веществата в организма за една седмица?


Ефикасен начин за пречистване на отровите в организма за една седмица, предлага система на йога.
Първият ден не се яде нищо. При жажда се приема само вода. Втория ден се приема сок от плод, но само от един вид - например цитросови: лимони, портокали, или костилкови: череши, праскови, кайсии, сливи. През третия ден се ядат плодове, но пак само от един вид. Останалите 4 дни се примат плодове, зеленчуци, орехи/бадеми, лешници/ и мед. Да се стои колкото се може повече на слънце през тези дни и на открито, да се спи повече от обикновено.

За стимулиране на обмяната на веществата и подхранване на кожата се прави смесен билков чай: по 20 гр. стебла от дива мащерка, листа от маточина и стебла от лазаркиня, 40 гр. листа от дива ягода. Супена лъжица от сместа се попарва с вряла вода, след като изстине се прецежда. Пие се три пъти на ден преди хранене.
Според йогите, за да бъде здрав и по-дълго млад трябва да знае как правилно да диша. Ако не дишаме правилно, кръвта ни няма да се обогатява правилно с кислород - последиците са умора, главоболие, лошо настроение, тежки увреждания.
Според йогите дишането е единствената вегетативна функция, която може да се контролира съзнателно, затова съветват да се прави редовно дихателна гимнастика. Сутрин не бива да се става веднага от леглото. Най-напред протегнете ръце над главата и вдишайте, седнете, наведете се напред и докоснете пръстите на краката, като издишате. Следващото упражнение е пред отворения прозорец: издишайте дълбоко през леко разтворени устни, след това вдишайте през носа. Повторете 5 пъти.